Läraravtryck

#vardag i #läraryrket #jätteviktig

Måndag- ny vecka och nya möjligheter. Längtar efter eleverna. Särskilt de som jag vet har det tufft hemma med olika saker. Vet att jag har möjlighet att ge dem ett par timmar av trygg och lugn tillvaro, en god måltid och förhoppningsvis skratt och känslan av att vara kompetent och viktig. Detta är det jag verkligen brinner för. Matematik och kunskaper i all ära, men om jag kan ge ungarna en känsla av att vara jätteviktiga och ha möjlighet att påverka sina egna liv – då har jag verkligen lyckats. Algebra, algoritmer, aritmetik och ekvationer kan de alltid plugga in i efterhand.

Därmed inte sagt att jag inte vill att mina elever ska nå målen, men jag inser och vet att om jag kan arbeta mot målen med deras välbefinnande i åtanke är det stabila unga vuxna jag släpper ut i andra änden.

Dagen idag har innehållit allt möjligt – från att ta emot en ny elev till att prata med socialsekreterare, planera rastvärdsschema, diskutera utvecklingssamtal i arbetslaget samt att vikariera för idrottsläraren. Det är aldrig möjligt att räkna ut i förväg hur dagen ska bli och det är en del av arbetets charm. Jag är nöjd med att ha tagit emot den nya eleven och dennes föräldrar på ett sätt som gör att de vill komma tillbaks i morgon, ha fått elev A att känna sig sedd, att elev B fått röra på sig och ha roligt och att alla elever har fått uttrycka hur de kan vara säkra på att något är halvt.

IMG_0056

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: