Läraravtryck

Sommarlov!

Nu är det väl ändå snart dags att lägga jobbet på hyllan och känna lovkänslan. Det är ett lov så välbehövligt.

Jag behöver få landa i allt som hänt och sker. Utvecklingen detta året har varit i fokus och sker just nu i raketfart känns det som. Tankarna som utvecklingen lett till ändrar tidigare undervisningsmetoder, fokus ligger på förmågor och sker i alla ämnen. Diskussionerna på twitter och facebook visar att vi alla är inne på en resa där vi ger oss ut på andra vägar. Det är härligt men kan också vara skrämmande för vi måste göra en förändring. Därför behöver vi ibland pauser som ger möjlighet till att all input ska kunna landa inom oss.

Mitt lov ska bli en paus en möjlighet till att kunna ta del av det jag vill och läsa skönlitteratur.

IMG_3107[1]Däremot kommer det också att krävas en del input i lugn och ro, det är också en viss njutning.  Jag bestämmer när och i vilken takt det ska läsas eller lyssnas. Lyssnade på Skolsnack häromdagen och det ger inspiration till mina egna tankar. Att få tips på bloggar och podcasts via twitter och facebook är bra då slipper jag själv leta och allt ger tankar.

GLAD SOMMAR

önskar jag  med ballonger fyllda av sommarönskningar från alla elever på Rebbelberga skola i Ängelholm

– och vem vet det dyker kanske upp ett inlägg då och då när andan faller på….

 

2 thoughts on “Sommarlov!

  1. Ullis

    Så kul att du har hittat hit Emma. Vi är ett gäng pedagoger som skriver här. Klart att du ska skaffa Twitter. Till en början så kan man bara följa och läsa. Du kan börja att följa oss alla och sen titta vilka vi följer. Många av oss har mycket skola i våra flöden. Om du vill ha tips på Facebookgrupper kan du titta här http://www.ulricaelisson.se/facebookgrupper/. Våra egna bloggar hittar du om du läser våra presentationer som finns under Om oss här på bloggen. Flera av oss har sen listor på bloggar på våra sidor. Vill du veta mer om ”varför” du bör hänga på Twitter kan du läsa mer här http://www.pedagogdalarna.se/2014/08/08/dags-for-en-ny-termin/

  2. Emma

    Vilken fantastisk blogg jag nyss har hittat. Börjar ladda inför terminen. Har inte Twitter man kanske man ska skaffa. Kan du tipsa om bra bloggar, Facebookgrupper och twitterkonton?
    Tack på förhand! Kommer fortsätta följa era tankar här 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: