Läraravtryck

Skolavslutningtider – att knyta ihop säcken!

I onsdags hade vi skolavslutning i Umeå. Dagen bjöd på strålande sol från en klarblå himmel – perfekt för att då ha skolavslutning utomhus! Detta är vårt andra år som vi har flyttat skolavslutningen från den närliggande kyrkolokalen till vår skolgård. Detta är en ren och skär vinst! Alla kommer och firar med oss! Ingen stängs ute och det är en lycka att se våra barn med annan religion delta i träningar inför och stående på scenen och glädjas tillsammans med sina kompisar. Detta år som vanligt ihopsatt program av vår eminenta musiklärare, Emma, jag som ackompanjerande pianist och Emil, vår musiker och kollega på gitarr. Två konferencierer från avgångsklassen- år 5, sånger från alla klasser samt allsånger för hela publiken. På vår skolavslutning har vi två traditioner som följs till punkt och pricka, den ena är att femmorna tar en favoritsång och skriver om texten så att den handlar om deras 6 år på vår skola och den andra är att vi i personaen skriver texten till senaste melodifestivalvinnarlåten och framför den på scenen. Detta år hade femmorna gjort om ”What does the fox say” – ”Vad säger lärar´n?” och vi sjöng förstås Sanna Nielssens ”Undo”- bytt till ”Sommarlov”. Succéen var ett faktum!

Detta försiggick efter att vi haft en halvtimmes samling i varje klassrum, detta år var det knökfullt i mitt klassrum av både föräldrar och far-och morföräldrar! Så roligt att skolavslutningen fortfarande får vara ett viktigt inslag i familjerna. Jag hade satt ihop ett bildspel från året som gått….där vi såg 26 spralliga och små barn växa allteftersom och vara fullfjädrade ettagluttare, påväg att bli tvåor. Vi har en klassblogg så jag uppmanade alla att ta och backa bakåt och se bilderna och läsa texterna på de över 180 inlägg vi gjort under året. Jag har haft klassblogg tidigare och tycker att det är en självklarhet för att kunna synliggöra elevernas och vårt gemensamma lärande. Viktigt även för eleverna att minnas olika skeenden under året som gått.

 

För att knyta ihop säcken påminde jag barnen om en goodie-bag, ”Välkommen till skolan-present” de fick på uppropsdagen, den första dagen i ettan. Jag valde att läsa om den text som de fick i ett brev tillsammans med ett antal smågåvor…se bilderna nedan…

 

 startkit

Välkommen till klass 1

Vi är så glada att Du är här!

Här får du en liten goodiebag för att kunna starta igång läråret 13/14 på bästa sätt!

 

Ett sudd för att påminna dig om att alla gör misstag men att det är av misstagen vi lär oss. Vi jobbar tillsammans och lär oss gemensamt vad som än händer! Det Du kan delar du med till en vän, det du ännu inte kan får Du av en vän. Det är så det fungerar.

Stickersen talar om att vi håller ihop. Vi är ett lag som vinner på att vara tillsammans.

Pusselbiten vill visa hur bra vi alla passar ihop och att alla bitar behövs för att vi ska vara som bäst!

Bokmärket talar om att du alltid har en plats, om du känner dig ledsen en dag hittar vi tillsammans en plats för dig att vara på.

Smartiesen talar om hur klok vi tycker att Du är, jobba hårt och gör ditt bästa och satsa på att sikta högt.

Pennan vill visa hur mycket vi ska jobba och lära oss tillsammans. Åh, så kul vi kommer att ha!

Stjärnan, symboliserar just Dig, för oss är du en stjärna som ska lysa upp varje dag…tänk vilken explosion vi kommer få tillsammans av alla fantastiska stjärnor varje dag!

Tänk vilken stjärnexplosion vi blir tillsammans

Välkommen till oss!!!

Ninna, Emil, Aida och Fredrik

(texten är ändrad och översatt från engelska…hittad på pinterest.com…om jag inte minns fel=)

 

Jag frågade barnen vad de tyckte om den texten nu? ”Det är ju så vi har haft det!”, sa en flicka. ”Ja, svarade de andra”. Och visst har vi haft det….ett alldeles underbart år där 26 oliksinnade, fritänkande, myrsprallande sjuårsben, plåsterkrävande, glittrande sandvargar och tokfina ungar samsats om oss 4 pedagoger i en skola som är bygd 1927. Som vi har lärt oss! Hej och hå – vad vi lär oss hela tiden!

Nu ska vi njuta av ett strålande sommarlov, och de barn som jag tror kan behöva en extra kram och ett ”jag kommer att längta efter dig, och ser fram emot att få träffa dig igen den 19 augusti” fick oändligt med kramar denna dag.

Ha en skön sommar ni alla!

//Ninna aka @ninkri

 

 

 

Märkta på:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: