Läraravtryck

@LottisIsaksson

Hej!

Jag heter Lottis Isaksson och jag är stolt över att titulera mig lärare. Det var inget givet val för mig att bli lärare och det var en del kringelikrokar innan jag bestämde mig för att det var ett arbete som passade mig. 2001 blev jag klar med min lärarutbildning och innan dess hade jag provat på att arbeta med barn och ungdomar i många olika sammanhang, allt ifrån de riktigt små barnen i förskolan till arbete med ungdomar på ungdomsgård. Anledningen till att jag fastnade för läraryrket är min fascination för hur lärandet går till vilket är något man hela tiden får nya insikter om. Mina elever är mina lärare, de lär mig nya saker nästan varje dag som jag lägger till i min erfarenhetsbank, något som fortlöpande gör mig till en bättre lärare. Dessutom så har jag nu fått nya kollegor i ”det utvidgade kollegiet” som öppnar nya dörrar som inspirerar till lärande. Som lärare drivs jag av att hela tiden ha nya spännande utmaningar på gång. Jag är en lärande lärare och har med åren lärt mig att fundera ett extra varv innan jag slänger mig in i nya projekt. Jag funderar numera alltid över vad projektet kommer att ge eleverna eller mig som lärare. Ju mer erfarenhet jag får, ju mer reflekterar jag över min undervisning, elevernas lärande och mitt eget lärande. Mina tankar är utifrån där jag står idag och det behöver inte alls betyda att jag tycker samma sak imorgon.

Under mina år som utbildad lärare har jag arbetat på tre olika skolor. På Brattåsskolan i Kållered, där hade jag fantastiska kollegor som jag kunde diskutera lärande och undervisning med. Mina första lärarår har självklart format mig mycket som lärare men efter många år på samma skola var äventyrslusten för stark för att hålla mig kvar i Sverige. Jag sökte jobb utomlands och var lyckligt lottad att få mitt drömjobb som lärare i Thailand. Jag fick ett fantastiskt läsår och har man väl varit ute en gång så blir det som ett gift och man vill ut igen. Efter ett läsår i Sverige dök en ny chans upp till utlandsjobb och även denna gång hade jag turen att bli utvald. I snart 4 år har jag nu haft den stora glädjen att arbeta på Svenska skolan i Riyadh. Ett arbete som har varit mycket roligt och utvecklande men ”all good things must come to an end.” Till sommaren packar vi ihop vårt hem och flyttar vidare. Jag undrar fortfarande vilken arbetsplats som blir nummer 4…

När jag inte skriver här så skriver jag också på http://kamelfroken.moobis.se/ och vår klassblogg hittar du på http://kamelernasoas.moobis.se/.

Jag hoppas att du vill följa med oss här på bloggen och ta del av våra tankar. Kanske du inspireras eller irriteras… Vad som än händer, så har du säkert lärt dig något. Om vi får återkoppling, så lär vi oss också!
Lottis Isaksson

//Kamelfröken Lottis

Märkta på:,

2 thoughts on “@LottisIsaksson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: