Läraravtryck

@johfam

Kristina Johansson heter jag och varit 1-7 lärare inom Ma/NO + idrott sedan julen 1996 då jag tog min lärarexamen vid Högskolan i Gävle. Jag har jobbat inom tre olika kommuner sedan dess, något som jag tyckt varit bra. Att se olika skolor, olika kommuner och få intryck har varit bra för mig. Jag har jobbat både på mellan- och lågstadiet och just nu har jag en åk 3-4 på Forsbacka skola i Gävle kommun. Jag har alltid gillat datorer och teknik. Jag har alltid varit den som fixar papperstrasslet  i kopiatorn, kopplat TV och videon och grejar med datorerna när de inte vill 🙂 Jag var med i ITiS i Uppsala kommun och nu PIM här i Gävle. Men mest är jag nog självlärd av egen nyfikenhet och intresse!

Våren 2012 snubblade jag in på Twitter av någon anledning och upptäckte en helt ny värld!! Jag hade en tuff period på jobbet och att se och läsa på Twitter att det fanns andra som gjorde det jag skulle vilja göra lyfta mig och gav mig luft under mina pedagogvingar. Jag var med i Lärartycket och skrev av mig under sommarlovet. Sedan dess har jag lärt mig otroligt mycket av det utvidgade kollegiet på Twitter. Mer om mig och mina lärartankar finns på min blogg http://kristinalar.blogspot.com

Hösten 2012 startade jag en klassblogg med min klass tillsammans med Webbstjärnan, http://forsbackabarnen.se I den visar vi vad vi gör i klassrummet, vi utvärderar och vi lär oss om kulturen på nätet. Vad man får och inte får göra. Arbetet med den har lärt oss massor och nu har jag även startat en blogg till, http://100mattetal.se som vi ska fokusera våra mattetankar i.

Skolutveckling har på senare tiden blivit något som intresserar mig mer och mer. Hur kan jag utveckla mig så att det utvecklar vår skola? Vad är vi bra på och vad behöver vi bli bättre på? Något som jag börjat med efter att  jag har varit med i det Digitala skollyftet  är att jag har börjat att flippa mitt klassrum.  Jag har redan känt att det ger mig mer tid i klassrummet med varje elev och kan stötta dem. Just nu flippar jag min matteundervisning, men kommer att testa även i NO delvis under våren. Till det har jag ett klassrum på nätet som finns på http://frokenkristina.wordpress.com

Det ska bli spännande att se vad den här bloggen leder till och på vilket sätt vi som skriver här kan bidra till att vi, jag och du, ger vårt avtryck av skolan. Läraravtryck, föddes en fredagkväll på Twitter. Tänk vad vi lärare vill och gör för skolan och för att driva dess utveckling framåt. Hoppas många hittar hit nu under 2014, ett valår.

Märkta på:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: