Läraravtryck

@frokenann

Att lära är att leva. Att leva är att lära. Vill du lära tillsammans med mig?

IMG_2214

En norrlänning i storstan. En 33-åring med många bottnar. En journalist, en lärare, en IKT-pedagog. En skapare, en idéspruta, en som vill ha tillgång till alla perspektiv. En problemlösare. En fighter. En överlevare.
Vill du sätta en etikett på mig kan jag erbjuda många, men jag är inte säker på att de gör dig så mycket klokare. Vill du veta vem jag är, verkligen veta vem jag är, då får du bjuda upp till samtal.

Varje dag är för mig en lärande resa. Jag lär där jag är, tillsammans med elever och kollegor på skolan, tillsammans med min sambo i soffan, tillsammans med dig och alla andra i kollegiet på nätbaserade sociala plattformar. För vi lär tillsammans.

Det är lustigt; när jag var liten och växte upp i den lilla norrländska byn, då tjatade alla på mig för att jag pratade så mycket. Jag ville aldrig vara tyst. Och så kallade de mig lite skojfriskt, med en allvarsam ton, för ”kärringen mot strömmen”, när de ledsnade på att diskutera med mig. Som vuxen kan jag se att mitt driv att samtala helt enkelt handlar om lärande – jag lär genom att interagera med andra. Och jag brinner för att lära. En del av det är också att kunna sätta sig in i andra människors perspektiv. Om du säger ‘bu’ spelar det inte alltid någon roll ifall jag håller med dig, jag kommer att säga ‘bä’, för jag vill lära genom vårt samtal och vi lär förmodligen bäst genom att inte tycka helt lika.

Som vuxen har jag alltså fått perspektiv på mitt yngre jag. Och jag förstår; frågvisa barn som säger emot är inte alltid så enkla att ha att göra med. Men glöm aldrig att de kanske är deras sätt att lära i livet, för livet och om livet. Kanske är det deras sätt att leva tillsammans med dig!

Här kommer jag och ett gäng andra delningsfriska pedagoger bjuda på vår vardag, vårt lärande, vår praktik. Förhoppningsvis vill du vara med och både ta del samt bidra till lärandet i den delande kulturen. Sharing is caring.

Vi möts i flödet!

SignFrokenAnn

Faktaruta
Namn: Ann Hultman Jakobsson
Född: 1 sep 1981 i Sundsvall
Bor: Stockholm
Skola: Skogås/Trångsund i Huddinge kommun
Uppdrag: FBK år F-6 (Förberedelseklass) samt IKT-pedagog
Övrig sysselsättning: Initiativtagare till #skolvåren (skolvåren.se) och #10minuterpod (10minuter.se)
Utbildning: Fotograf, journalistik, 1-6 lärare, legitimerad i Sv, Ma, Eng, No, So, år 1-6 samt SVA år 1-3
Specialintresse: lärstilar
Bloggar: frökenann.se frökenann.com skolvåren.se
Twitter: @frokenann @skolvaren @10minuterpod
Facebook: facebook.se/frokenann
Youtube: youtube.com/user/frokenann
LinkedIn:
linkedin.com/in/frokenann
about.me:
about.me/frokenann

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: