Läraravtryck

En dag i skolan

Idag har vi hunnit med mycket spännande saker i skolan.

På morgonen var vi delade i tre grupper. En grupp arbetade med faktatexter om mumier. En annan grupp hade slöjd och en tredje grupp hade läsning och matte. Vi fick välja en ny bok som skulle vara lagom svär. Nu är vi så duktiga på att läsa att många av oss behöver bokmärken för att veta på vilken sida vi slutade läsa. Vi tillverkade egna enkla bokmärken. Vi fick också läsa en stund på något mysigt ställe. Ett av de mysigaste är i korridoren på puffarna vid röda soffan. Där blir det alltid upptaget först.

2015-02-26 08.58.16

När vi hade matte skulle vi testa mattematchen, en matematiktävling. Deras hemsida har blivit så populär att det var riktigt svårt att komma in. De som kom in kunde träna matte på ett nytt roligt sätt på www.10monkeys.com/se/ Tänk att man kan vinna surfplattor om man är den bästa klassen!

På eftermiddagen fick vi träna vidare på formerna. Nu skulle vi skriva själva om formerna. Det var svårt men om vi hjälps åt blir det lättare. Susanne har också satt upp en plansch där vi kan titta och se vad de olika formerna heter.

2015-02-26 13.10.50

 

Märkta på:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: