Läraravtryck

@bnua

Sedan 22 år tillbaka  i tiden är jag grundskollärare och arbetar på Rebbelberga skola i Ängelholm. Jag arbetar idag som lärare till 60% i en åk 1 och övriga 40% använder jag till matematikutveckling och matematikhandledning inom matematiklyftet centralt i kommun. Att kunna kombinera utvecklingsarbete med lärararbete har varit bra.

Under flera år har jag varit ansvarig för och arbetat med olika matematikprojekt och satsningar på Rebbelberga skola. Vi har byggt upp en mobil matematikverkstad med tillhörande enhetslådor som används flitigt av lärare och elever.

Att få arbeta med skolutveckling ger mig energi och gör att min undervisning hela tiden är i en utvecklingsfas. Mitt huvudsakliga arbete med elever är inom ämnet matematik och sedan 12 år tillbaka arbetar jag lärobokslöst. Möjligheten att kunna anpassa min undervisning efter varje individs behov blev större, att få möjlighet att arbeta med samma uppgifter men på olika nivåer förenklades.

Utvecklingen med att få lärandet synlig för eleverna ligger mig varmt om hjärtat och när eleverna får fokus på just det ser man tydligt små stjärnor tändas och motivationen för just lärandet ökar. När motivationen till lärande finns går kunskapsutvecklingens hastighet mycket fortare. Dokumentationen som eleverna gör läggs mer och mer över på den digitala tekniken.  Elevernas färdighetsträning sker nästan uteslutande på NOMP numera vilket underlättar då det är helt självrättande. Jag kan ha 100% kolla på mina elever eftersom jag får uppgift på hur lång tid det tar för dem och hur mycket rätt/fel de får.

Det utvidgade kollegiet via twitter och facebook har gett mig utmaningar och ställt många av mina tankar på sin spets. Det är då jag trivs och utvecklas, när jag måste tänka till – få reflektera och analysera varför jag tycker som jag gör och undervisar därefter.

Driver sedan ett tag tillbaka bloggen mattefroken.se och finns på twitter som @bnua. Min första blogg finns kvar på mattefroken.wordpress.com.

Det ska bli fantastiskt intressant och kul att tillsammans med kollegor i det utvidgade kollegiet få driva denna blogg där vi kommer att ge er dagliga små sekvenser ur våra lärarliv.

Välkomna till oss!

Märkta på:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: