Läraravtryck

Avslut och omstart hos @johfam

Idag började mitt sommarlov. Egentligen har vi arbetsdag imorgon, men den får vi kompa ut för inläsning av bok och öppet hus 🙂

Vad gör vi då ”på banken efter klockan tre”? Alltså vad har jag gjort sedan skolavslutningen i onsdags? Vi har haft överlämning av elever till kollegor som ska ta vid, vi har utvärderat enligt det systematiska kvalitets arbetet (SKA), städat förråd och kastat gamla grejer, beställt förbrukningsmaterial såsom pennor, sudd, tejp och böcker. Vi har bytt klassrum och haft (för ovanlighetens skull) en väldigt liten flyttkarusell. Vi har rensat, både i pärmar och i våra tankar. Vi har diskuterat nästa läsårs tjänstefördelning och hur vi ska lägga upp arbetet i arbetslagen. Jag har börjat lägga schema…..

Vi har även haft studiedag i rektorsområdet och lärt oss mer om just systematiskt kvalitets arbete, pedagogiskt ledarskap och diskuterat vår undervisning. Jag twittrade och samlade mina tankar på #skasofiedal om du blev nyfiken. Vi gästades av Lars Thorin och fick med oss massor med bra tänk!

Till hösten byter kommunens rektorsområden namn och ska heta som högstadieskolan i området. Så vi avslutade också med trevligheter i området där vi krönte vår vision om höga förväntningar, delaktighet och lärande.

Men. Nu ska jag ta sommarlov. För precis som Susanne skrev i det förra inlägget så gäller det att TA lov. Se till att inte jobba, utan fylla på med energi och låta kroppen och knoppen börja om. ”Formatera hårddisken” och utvecklas till nästa läsår. Göra en omstart.

Så, från mig till dig, en stor sommarkram och en önskan om en skön sommar.

Märkta på:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: