Läraravtryck

Att vara lärare igen @Wimsis

Detta läsår jobbar jag som lärare på 50% och specialpedagog på 50% vilket innebär att jag är tillbaka i klassrummet igen efter ett läsår utan elever.

Idag har jag och mina elever gjort vår andra fredag det här läsåret. Jag vet att vi kommer att få ett spännande, utmanande och härligt läsår tillsammans. Jag undervisar en mindre grupp elever som behöver få undervisning på lite andra sätt och de ord vi nog använder mest som pedagoger runt dessa elever är anpassa och synliggöra.

Vi har nya utmaningar varenda minut vi ska lösa tillsammans och i fredags när vi avslutat veckan och jag skulle sammanställa elever och pedagogers utvärdering av alla lektioner från onsdag –  fredag känner jag att det är härligt att se att en liten strimma ljus har tänds. Att de i början inte vågade tro det minsta på att de klarat något till att flera elever faktiskt vågar sätta grönt i slutet av veckan, att de känner själva att de klarat något på ett bra sätt och att de faktiskt har lyckats med flera saker. Det värmer mitt hjärta och jag går leende hem från jobbet och tar helg.

Vi mjukstartade med att bara köra onsdag till fredag men från och med nästa vecka är vi helt igång. Vi har gjort ett enkelt utvärderingssystem genom att eleverna utvärderar med en färg (grönt, gult o rött) samt försöker skriva något som gick bra på lektionen. Någon av pedagogerna målar också med någon av de tre färgerna samt skriver en sak som eleven har klarat bra under lektionen.

image

 

När dagen är slut har vi nu till en början att vi pedagoger skriver vid stjärnan = en bra sak med dagen samt trollspöt = önskan om en sak som kan förbättras.

Alla utvärderingar går sedan hem till föräldrarna via vår lärplattform.

Dessa utvärderingsblad kommer säkert att småjusteras efter varje vecka så här i början innan vi hittat helt vad som ska vara med.

/Ullis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: