Läraravtryck

Att se det lilla i det stora

Den här veckan är jag på älgjakt. Sitter i skogen. Äter matsäck, grillar korv, spejar och spanar, är på helspänn och småslumrar.

Varför skriver jag då mitt läraravtryck nu när jag inte är mitt i jobbet? Jo, för när jag sitter i skogen reflekterar och sorterar jag mina tankar. På jobbet är det fullt upp! Lektioner, möten, utvecklingssamtal, pusslande med scheman, planeringar som borde varit skrivna, bråk att reda ut, papper att kopiera, datorer/iPads som krånglar mm mm. Det är så många bollar i luften att vi knappt ser målet.

Lite lika är det i skogen första dagen på älgjakten. Jag är så på spänn och jag har fortfarande jobbtankar i huvudet att jag inte ser småfåglarna som rör sig i träden, ekorren som skuttar förbi, löven som faller. Men, så landar jag på mitt pass i skogen. Ser mig omkring och sitter tyst. Hör vinden i träden, kråkorna som bråkar, regnet som faller på presseningen, hunden som skäller, skotten som smäller. Jag blir på helspänn när det knakar till i skogen! Gör mig beredd, skakar lite, väntar, slappnar av.

Så känner jag att vi har det i skolan också. Vi ser inte det lilla som händer för vi har så mycket på gång, är på helspänn. Vi missar de små framsteg både vi pedagoger gör och det eleverna gör och vi blir frustrerade när det inte händer i den takt vi känner att det måste hända i, det går för långsamt.

Men min vecka i skogen, bortkopplad från jobb (nja, jobbar lite på kvällarna), borta från familj och vardag ger mig ordning och reda på tankarna, lite mindre att göra-hög och mer frisk luft i lungorna. Jag kan lättare se de lilla omkring mig som fågeln på grenen, spindeln i trädet, löven som faller, regndropparna som skapar ringar på vattenytan och krockar med en annan ring som skapats av en vattendroppe. Jag får vara ”någon annan” än fröken 🙂 Jag är gör annat som jag också är bra på.

Avslutar med några bilder från idag. Leta efter det lilla i det stora du också.

IMG_3386.JPG

IMG_3381.JPG

IMG_3389.JPG

IMG_3382.JPG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: