Läraravtryck

@anthlin

Det var inte en slump att namnet på bloggen, som jag använder som ett av många verktyg till lärande, fick namnet ”Att lära tillsammans”. Det är något jag tror så starkt på, att lärande sker i mötet med andra. När vi vill mötas, samtala och lära då sker det något magiskt.

blogg_att_lära

Therese Linnér heter jag och har ett  fantastiska jobb, jag är lärare. Jag har jobbat som lärare sedan 1995 då jag tog examen som sv, so och idrottslärare i år 1-7. Nu är jag även behörig i matematik till år 6 och svenska till år 9. Ända sedan jag valde att söka till lärarutbildningen har lärandet varit det som gjort mig allra mest nyfiken. När och hur sker det? Vad är det som gör att det vi har gått igenom flera gånger landar precis just nu hos eleven? Vad kan jag göra för att lyckas nå fram till eleven som inte riktigt är med på det vi gör just nu? I allt det finns mitt eget lärande. För ska jag möta eleverna på bästa sätt så behöver jag ständigt lära nytt. Det har lett in mig på lite olika vägar. Först behövde jag lära mig mer om matematik didaktik, därefter montessoripedagogik och när utkasten till Lgr 11 skickades ut insåg jag att jag även behövde mer kunskaper om elevers skrivande. Vilket i sin tur ledde till en av de absolut bästa fortbildningar jag någonsin fått och det var att var en del i en aktionsforskning i ett arbete som sedan ”min” forskare skulle skriva sin avhandling om. Nu föreläser jag lite då och då om elevers skrivande utifrån hur jag jobbar med skrivande för att utvecklar tanken och förmågorna i alla ämnen.

Idag jobbar jag på en F-6 skola och är klasslärare där. Jag har en av de där tjänsterna som delar lärarsverige i för och emot dvs försteläraretjänst. Den tjänsten handlar om pedagogisk utveckling. Skolutveckling är ett område som jag tycker är fantastiskt roligt att få jobba med. Det var just viljan att skolutveckla mer som ledde mig till twitter för ett och halvt år sedan.

På twitter mötte jag det utvidgade kollegiet och det har lett mig in på nya vägar och nya utmaningar. Genom #skolvåren har jag mött många av de fantastiska twittervännerna även utanför sociala medier och det är möten som berikat oerhört. Jag har även gjort en digital resa tack vare all hjälp och inspiration. Det har gjort att jag idag flippar mitt klassrum, börjat använda blogg som ett lärande verktyg med eleverna och t om börjat blogga om mina egna tankar kring skola och lärande. Det är den fantastiska” sharing is caring” – kulturen som inspirerar och som gör att det alltid finns någon att fråga. Men också som gör att man kan stöta och blöta tankar och funderingar – man lär tillsammans!

Nu startar ett nytt spännande äventyr med och tillsammans med alla här på läraravtryck

Varmt välkomna hit!

Therese Linnér, @anthlin

bloggar:

thereselinner.wordpress.com

attlaratillsammans.blogspot.com

 

 

 

 

En tanke på “@anthlin

  1. Pingback: Att samskapa – när en idé blir verklighet | thereselinner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


%d bloggare gillar detta: